Pozitivní vliv vína na člověka

09. 10. 2023, 19:40

Pozitivní vlivy konzumace vína jsou často připisovány jeho obsahu antioxidantů, zejména resveratrolu, který se nachází v hroznech. Přiměřená konzumace vína byla spojena s řadou zdravotních výhod, ale důležité je pít s mírou.

Kardiovaskulární Zdraví

Červené víno bylo spojováno se snížením rizika kardiovaskulárních onemocnění, jako jsou infarkty myokardu, díky svým antiinflamatorním a antioxidačním vlastnostem.

Zlepšení Duševního Zdraví

Studie ukazují, že přiměřená konzumace červeného vína může snížit riziko výskytu demence a Alzheimerovy choroby díky svému obsahu flavonoidů a resveratrolu.

Prevence Rakoviny

Některé studie naznačují, že antioxidanty v červeném víně, jako je resveratrol, mohou působit jako preventivní činidla proti některým typům rakoviny, včetně prsu a plic.

Snížení Rizika Cukrovky

Moderátní konzumace vína byla spojena se sníženým rizikem vzniku diabetes typu 2, zejména u žen středního věku.

Posílení Imunitního Systému

Antioxidanty v červeném víně mohou podporovat imunitní systém tím, že pomáhají bojovat proti infekcím a bakteriím.

Lepší Zdraví Kostí

V moderovaném množství může víno zvyšovat hladinu vápníku v kostech a tím posilovat kostní strukturu a snižovat riziko osteoporózy. Důležité je poznamenat, že ačkoliv existují studie, které poukazují na výhody konzumace vína, nadměrné pití může mít negativní dopad na zdraví. Moderátní konzumace by měla být definována jako jedna sklenice denně pro ženy a až dvě sklenice denně pro muže.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).